SBF

SUPPORTERUNIONEN FOR BRITISK FOTBALL (SBF)

 

Supporterunionen for britisk fotball er en norsk paraplyforening for alle norske supporterklubber i Norge. Totalt er medlemstallet godt over 100 000 medlemmer, fordelt på alle medlemsklubbene.

SBF’S HISTORIKK:

I 1974 ble den første norske supporterklubben for britiske klubber stiftet – nemlig Manchester City. Etterhver dukket flere supporterklubber opp – Derby County og Arsenal ble startet i henholdsvis 1977 og 1979. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester United ble begge stiftet i 1981.

I 1986 tok daværende leder av Evertons supporterklubb, Jan Roger Henriksen, initiativet til å starte en paraplyorganisasjon for supporterklubber for britisk fotball. Foreningen fikk navnet Supporterunionen for Britisk Fotball – forkortet til SBF. På stiftelsesmøtet møtte deltakere fra supporterklubbene til Arsenal, Birmingham City, Chelsea, Derby County, Everton, Leeds United, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Norwich City og Tottenham Hotspur – i alt elleve klubber.

Nevnte Jan Roger Henriksen ble valgt til SBFs første leder. Formålet med SBF var å samle alle supportere av britisk fotball samt å profilere britisk fotball overfor media. Antall medlemmer pr 31. mai 2011 er 103896.

I 1991 ble Supportercupen arrangert for første gang. Supportercupen er en fotballturnering for norske supportere av britiske supporterklubber og har blitt en stor suksess. Vi i ATFC-SON deltok for første gang i 2011, med tre strake tap i gruppespillet. Les mer om Supportercupen i menyen øverst på siden.

Ønsker du å besøke Supporterunionen’s hjemmeside, kan du gjøre det ved å trykke her.

Trykk her for å komme til vår infoside på SBF’ hjemmesider.