Eldre historikk

STARTEN:

Aldershot Football Club ble grunnlagt i 1926, da sportsjournalisten Jack White, hvis kontorer lå i militærgarnisonen, mente at byen måtte ha en proffesjonell fotballklubb.

Den 27.august 1927 spilte Aldershot FC sin aller første kamp foran 3500 tilskuere på The Rec. Motstander var Grays Athletic og Aldershot vant 4-0. På dette tidspunktet spilte Aldershot i Southern League. Aldershot endte den første sesongen på en 7.plass. Southern League ble vunnet i 1932, og klubben ble tatt opp i The Football League samme år.

DE TIDLIGE ÅRENE (1932-39):

Aldershot’s første sesong i Football League, endte med en 17.plass i Third Division South. Denne plassen ble ytterligere forbedret med tre plasser sesongen etter (14.plass).

I 1935/36-sesongen endte klubben på en 11.plass, mens allerede sesongen etter kom Shots helt sist og måtte stemmes inn igjen i The Football League for å slippe å gå tilbake til Southern League og non-league fotball.

Aldershot jobbet seg opp igjen de to neste sesongene, og endte til slutt på en 10.plass på tabellen i 1939.

Fra en kamp i mellomkrigsårene.

ÅRENE I FJERDE DIVISJON (1958-1973):

Etter som Aldershot kom på en 18.plass i 1958, var de blandt lagene som fikk være med å forme den nye ligaen. Sesongen etter kom klubben atter en gang på siste plass, og måtte nok en gang stemmes inn i Football League igjen.

Klubbens tilskuerrekord kom også i denne perioden, da Carlisle United i FA-cupen den 28.januar 1970 var motstander på The Rec. Hele 19 138 var innenfor portene denne vinterdagen.

Det første opprykket for Aldershot FC kom etter 41 år i The Football League, da klubben i 1973 kom foran Newport County på målforskjell og snappet dermed 4.plassen og den siste opprykksplassen til Third Division.

TREDJE DIVISJON (1973-1976):

Sesongen 1973-74 kom klubben på sin hittil høyeste plassering noensinne, da en 8.plass i Third Division ble oppnådd. Dette ga forhåpninger om 2.divisjon’s-fotball sammen med storheter som Manchester United, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Chelsea og Newcastle United. Ihvertfall for èn sesong. Men sånn skulle det altså ikke gå. Aldershot FC endte i 1975 på en 20.plass og unngikk nedrykk på målforskjellen. Sesongen etter var det slutt, da klubben rykket ned med ett poengs margin.

TILBAKE I 4.DIVISJON (1976-1985):

To år etter nedrykket fra tredje divisjon, klarte nesten Aldershot å rykke opp igjen til tredje divisjon i 1978. Men Brentford, Watford og Swanses satte en stopper for dette. Både Watford og Swansea spilte begge toppfotball 5 år senere.

Ett år senere var det mer nesten for Aldershot, da Wimbledon kom èn plass foran Aldershot og snappet opprykket rett på målstreken. Hvis det var noen trøst, kom Aldershot foran klubber som Huddersfield Town og Portsmouth, som begge har vunnet både ligacupen og ligaen tidligere.

I 1981 var det tid for «nesten» atter en gang, for tredje gang på fjerde år, da Wimbledon atter en gang gjorde livet surt for Aldershot og Shots endte til slutt på en 6.plass.

Sesongen etter ble det langt værre for Shots og klubben endte til slutt på en skuffende 16.plass. Dette var den første 3 poeng for seier»-sesongen og klubben kom bare åtte poeng unna nedrykk og ut av The Football League. Hvis så hadde skjedd, måtte de ha blitt stemt inn igjen, atter en gang. Men det gikk bra denne gangen!

Klubben fortsatte å slite, inntil ny manager var på plass i juni 1985 (Len Walker).

I 1984/85-sesongen kom en ung spiller på lån fra Millwall. £5000 var summen Millwall ville selge spilleren for, men Aldershot hadde ikke såpass med penger, så derfor ble det med 5 kamper’s lån. Spilleren vi snakker om her er Teddy Sheringham og nærmere presentasjon er unødvendig…Uansett; Sheringham ble eneste spiller som har akslet Aldershot FC-trøyen, som også spilte proffesjonell fotball senere.

DE SISTE ÅRENE (1985-1992):

Selv om Len Walker kom inn som manager i juni 1985, gikk det veldig opp og ned med klubben. Fra en skuffende 16.plass i 1985/86-sesongen, til 6.plass sesongen etter og play-off. Aldershot vant semifinalekampene mot Bolton Wanderers, og motstanderen i finalen (Wolverhampton Wanderers) var heller ikke noe ukjent lag. Shots vant 3-0 over to kamper og rykket dermed opp til tredje divisjon igjen.

Sesongen etter berget Aldershot FC plassen med ett nødskrik i 86/87-sesongen. Men sesongen etter gikk det skikkelig på skeis for Aldershot FC og klubben rykket dermed ned igjen til fjerde divisjon.

På denne tiden begynte også de finansielle problemene å hope seg opp for den lille klubben fra Hampshire. Så når 1989/90-sesongen startet, var dette en sesong som handlet mere om å overleve som Football League-klubb og unngå nedrykk til non-League Football, enn opprykk tilbake til tredje divisjon. Klubben ble nr 22 denne sesongen og det så stygt ut rett før april tok slutt. Men klubben berget seg denne gangen.

Det store spørsmålet før 1990/91-sesongen, var om Aldershot i det hele tatt kunne delta i ligaen! Rett før sesongstart var klubben inne til høyesterett for å komme med løsning på sin gjeld på £ 495.000. Redningen for sesongen, ble at en 19-årig eiendomsutvikler ved navn Spencer Trethewy betalte £ 200.000, slik at sesongen var reddet. Nevnte Trethewy ble senere tatt for «urent mel i posen» og fikk 2 års fengsel for svindel. Sesongen ble uansett ingen stor suksess og Aldershot ble nest sist på tabellen. Nedrykk ble det ikke, pga ligaen skulle utvide fra 92 til 93 lag.

Ny manager kom det til klubben i mars 1991, da Brian Talbot tok over for Len Walker. Dette hjalp ikke nevneverdig på klubbens gjeld, som bare økte og økte. Talbot satt forøvrig kun i åtte måneder, før Ian McDonald var ny manger på The Rec.

14.mars 1992 ble den aller siste kampen for Aldershot FC spilt på Recreation Ground. Lincoln City vant 3-0. 9 dager senere var Aldershot FC historie og klubben ble kastet ut av The Football League. 66 år med fotballhistorie endte dermed sine dager i høyesterett. Men en ny klubb skulle bli dannet av en gruppe supportere noen dager senere. Opp fra asken kom «det nye Aldershot» – Aldershot Town FC.